Spännande upplevelser ger god aptit.

All personal på Sörgården är övertygad om att barn mår bra av att vistas ute så mycket som möjligt. Vi vill därför lära barnen att umgås med naturen på ett lekfullt och naturligt sätt som bidrar till respekt för natur och miljö. Vi lär t.ex. barnen hur man uppför sig i skogen, att inte bryta kvistar och skräpa ner o.s.v.

I skogen har barnen själva möjlighet att påverka aktiviteterna, kanske genom att utforska något efter egna idéer och intressen. Under skogsutflykten utvecklar barnen bl.a. motorik, balanssinne, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. De får även lära sig att samarbeta.
Både stora och små barn går turer i skog och natur. De minsta håller sig på gården medan de äldre går lite längre. Ryggsäckarna packas förstås med något gott! Några av fördelarna med skogsturerna är att barnen håller sig friska, rör sig grovmotoriskt och får uppleva naturens djur- och växtliv, ljud, dofter, smaker m.m. Men det viktigaste är att alla har roligt tillsammans!

Under april – oktober äter vi våra luncher och mellanmål utomhus. Ibland sitter vi i vår mysiga slogbod från Älvdalen. Sörgården vill erbjuda barnen en god, näringsrik och varierande kost. Vår kokerska bakar därför matbröd själv och lagar den mesta maten från grunden. Vi strävar efter att använda ekologiska och lokala råvaror så långt som möjligt och serverar enbart svenska charkprodukter.

Producerad av QiXiT.